Zo verkoop je gemakkelijk je huis

author
2 minuuts, 29 tweedes Lees

Sommige mensen vinden het lastig om hun woning te verkopen. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen, zeker niet als het voor de eerste keer is. Wanneer je voor de eerste keer jouw woning wilt verkopen komt hier vaak veel bij kijken. Je kunt het best hulp inschakelen van iemand met ervaring. Dit kan iemand uit je omgeving zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om een professionele partij in te schakelen. Houdt er echter wel rekening meer dat deze partij fors geld kan kosten. Tenminste, als je voor de voor de verkeerde partij kiest. Een goede makelaar kan daarentegen geld voor je verdienen. Wil je toch geen makelaar inschakelen? Dan kun je mogelijk gebruik maken van de volgende tips.

Zorg voor een marktconforme woningwaarde

Allereerst is het van belang om een marktconforme woningwaarde te hanteren. Je kunt ervoor kiezen om je woning door middel van een check via het internet te laten controleren. Hierdoor krijg je indicatie van de waarde van je woning. Daarnaast is het natuurlijk ook nog mogelijk om je woning te laten taxeren. Hierdoor heb je een beter beeld van wat de woning nou eigenlijk echt waard is. Houdt er in dit geval wel rekening mee dat je niet heel veel hoger kunt gaan dan de getaxeerde prijs. De getaxeerde prijs is namelijk een goede indicator van de werkelijker waarde. Kies je er echter toch voor om ver boven deze waarde te gaan zitten met jouw vraagprijs? Dan is de kans groot dat je er langer over doet om de woning te verkopen. 

Kies het juiste platform

Als je je woning zelf wilt gaan verkopen is het van belang om jouw woning op het juiste platform te laten zien. In veel gevallen kom je uit bij funda. Daarnaast zou je eens kunnen kijken, als je gebruik maakt van een makelaar, of je bij zijn website kunt komen te staan. Als je geen makelaar hebt is het verstandig om de woning op zo veel mogelijk verschillende platforms te plaatsen. Hierdoor wordt je woning vaker bekeken. Dit maakt de kans op een goede verkoop groot. 

Maak professionele foto’s

Wanneer je jouw woning op een van de verschillende platforms wilt plaatsen, is het natuurlijk wel van belang om de juiste afbeeldingen bij je advertentie toe te voegen. Door middel van professionele afbeeldingen is de kans groter dat mensen op de woning zullen klikken. Daarna zullen ze een beter beeld van de woning krijgen tijdens hun bezoek aan jouw advertentie. Uiteindelijk zal dit veel meer bezichtigingen opleveren. Hierdoor is de kans erg groot dat je jouw woning snel, en voor een goede prijs kunt verkopen.

Ruim alle rommel op

Als laatst is het van belang om het gehele huis netjes te hebben. Dit is van belang tijdens het maken van de foto’s. Door een opgeruimd huis lijkt het huis een stuk netter en mooier. Echter is het ook van belang dat de woning opgeruimd blijft, dit is zeker van belang tijdens de eerste bezichtiging. 

Vergelijkbare berichten

X