Hoofdkussen

author
2 minuuts, 31 tweedes Lees

Zonder een goed hoofdkussen geen goede nachtrust. Laat dat duidelijk zijn. Hoewel er altijd wel gesproken wordt over het belang van een goed matras wordt de rol van een goed hoofdkussen nog wel eens wat onderbelicht. En dat is volkomen ten onrechte. Heb je geen goed kussen, dan sta je ‘s ochtends niet energiek op. Dan kun je zelfs hoofdpijn hebben en voel je al je spieren in je lijf. En dat is niet de bedoeling uiteraard. Je moet juist uitgerust opstaan en dat kan alleen met een  goed kussen. Met een goed kussen rust je volledig uit.

Hoofdkussens bepalen voor een deel je gezondheid

Het is bewezen dat het langdurig gebruik van een kussen dat geen ondersteuning biedt kan zorgen voor gezondheidsklachten. Het geeft wel aan hoe belangrijk het kussen is, minstens zo belangrijk dus als een goed matras. Met een goed kussen behoort opstaan met hoofdpijn en pijn aan de nek, schouders en rug tot het verleden. Het is toch al goed om alles wat met je nachtrust te maken heeft serieus te nemen. We slapen ruim dertig procent van ons leven immers. Zorg dan ook dat je goed slaapt.

Hoe is je slaaphouding; op je rug of op je zij?

Wat voor jou een goed hoofdkussen is hangt zeker ook af van de slaaphouding.  Lig je op je zij of meer op je rug? Zijslapers hebben baat bij een kussen dat voor opvulling zorgt van het gedeelte tussen nek en schouders. De beroemde knik mag niet ontstaan, dit kan namelijk pijn aan de nek opleveren. Lig je meer op de rug? Dan is ondersteuning minder relevant. Het kussen moet dan vooral zorgen dat je lichaam in een rechte lijn ligt. Bovendien moet een goed kussen ook veelzijdig zijn. Je draait gemiddeld genomen veertig keer in je slaap. En hoe je dan ook draait, steeds moet sprake zijn van de goede ondersteuning.

Alsof je op een wolkje ligt

Een goed hoofdkussen geeft je het gevoel dat je op een wolkje ligt. Ondertussen worden steeds betere en moderne hoofdkussens op de markt gebracht. De Magic Pillow van Hoofdkussen.com is daar een mooi voorbeeld van. Een Magic Pillow biedt de beste ondersteuning, ongeacht of je nou op je rug of op je zij slaapt. Een Magic Pillow ontspant de spieren. Het magische hoofdkussen past zich aan het lichaam aan en niet andersom.  Er is bij de productie van het kussen ook gebruik gemaakt van een speciaal soort schuim. Bovendien kun je zelf de mate van ondersteuning bepalen door het kussen extra te vullen. De hoogte van het kussen is zo dus instelbaar. Bovendien is sprake van magische vulling waardoor het daadwerkelijk zorgt voor het gevoel alsof je op een wolkje ligt.

Op een goed hoofdkussen bezuinig je nooit

Op een goed kussen bezuinig je nooit. Zeker met de wetenschap dat het bepalend is voor je gezondheid. Bovendien heb je er jarenlang plezier aan. Wel wordt geadviseerd om elke vier jaar een nieuw kussen aan te schaffen.

Bestel nu jouw beste hoofdkussen van Hoofdkussen.com!

Vergelijkbare berichten

X