Zo bespaar je voor de inrichting van je huis

author
1 minuut, 54 tweedes Lees

Zo bespaar je voor de inrichting van je huis

De rekening voor het gas water en licht is voor ieder huishouden een flinke kostenpost. Niet uitzonderlijk gaat er ieder jaar een heel maandsalaris op aan energie. Voor dat bedrag heeft u flink wat nieuwe meubels in huis. Besparen op de energierekening kan interessant zijn, want zo houdt u structureel geld over. Maar hoe moet u besparen? In deze blog enkele tips.

De grote kostenposten

De echt grote stappen met het terugdringen van de kosten maakt u, als u let op wat het meeste verbruikt en dat aanpakt. Bijvoorbeeld u wilt uw gasrekening terugbrengen. Gas verbruikt u het meest in de winter om te stoken. Warme lucht stijgt. Als u de verwarming aandoet dan stijgt de warme lucht naar boven. Het is van belang dat juist de zolder goed geïsoleerd is en dit is makkelijk te ontdekken. Als in de zomer de zolder warm is, dan is de zolder niet goed geïsoleerd.

Wat isolerende deken of platen tegen het dak doet wonderen. En als u een vaste trap naar zolder heeft, dan kan het wijs zijn om het trapgat met een luik af te sluiten. Misschien zelfs volledig vloerisolatie aan te brengen op zolder. Zo houdt u de warmte veel meer in huis en de gasrekening laag. Een echte grootverbruiker in huis is een wasmachine. En dit omdat in een wasmachine meerdere apparaten zitten, want het gebruikte water moet met een pomp eruit gepompt worden, een wasmachine heeft ook een verwarmingselement en een elektromotor om te centrifugeren.

Daarbij verbruikt een wasmachine naast elektriciteit water. Toch zijn er veel mensen die vaak kleine wasjes draaien. Een halfvolle trommel terwijl een wasmachine zoveel verbruikt. Beter is als u de was opspaart, en dan gaat wassen. Sommige wasmachines hebben een energiezuinige knop; gebruik die altijd. Of anders het energiezuinige wasprogramma op dertig graden, dan bespaart u gegarandeerd op de energierekening.

Direct geld besparen

U kunt veel voordeel behalen door overstappen van energie. Er zijn verschillende tarieven tussen de leveranciers. Direct overgaan van energieleverancier gaat makkelijk, binnen enkele minuten kun je tot wel honderden euro’s op jaarbasis besparen. Vergelijk uw energie en maak daarnaast gebruik van de besparingstips in deze blog. Dan heeft u zo geld voor dat mooie meubelstuk wat u graag wilt hebben.

Vergelijkbare berichten

X