Je huis koel houden? Zo doe je dat!

author
1 minuut, 44 tweedes Lees

De warme zomermaanden komen er weer aan! Hier zijn we allemaal natuurlijk hartstikke blij mee. We kunnen weer lekker buiten zitten, drankjes doen, zwemmen noem het maar op. Het enige nadeel aan deze hitte is de warmte in huis en de slapeloze nachten die we daarvan hebben. Het is natuurlijk fijn als we ook een beetje verkoeling in huis kunnen vinden. Hoe je dat doet lees je hier.

Houd de zon buiten

Om de zon buiten te houden is het belangrijk als je goede raambekleding hebt. Hiermee hou je de hitte zo veel mogelijk buiten. Voor ieder raam is er speciale raambekleding. Denk hierbij aan raambekleding schuifpui, maar ook raambekleding badkamer. Zorg ervoor dat je alles dichthoudt tot de zon weg is. Ook een mogelijkheid is om te kiezen voor speciale spiegelfolie voor de ramen. Hierbij wordt de zon weerkaatst en zul je ook veel minder warmte naar binnen trekken. Het is dus belangrijk dat je vanaf zonsopkomst tot en met zonsondergang alles dichthoudt zodat je alle warme uit je huis kunt houden. Natuurlijk is het nooit helemaal koud, maar het scheelt al wel een hoop.

Laat het doorwaaien

Het is natuurlijk ook belangrijk dat alles in huis lekker kan doorwaaien. Let daarbij op dat je de ramen tegen elkaar openzet. Als je dus aan de ene kant van de kamer het raam openzet, dan moet je dat aan de andere kant van de kamer ook doen. Zo kan het doorwaaien door de hele woning heen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een airco in je woning te zetten. Mocht je gaan voor een ventilator onthoudt dan dat deze alleen de warme lucht verspreid en dus de warme niet verhelpt.

Zoek verkoeling op

Als je alles hebt gedaan om je woning koel te houden dan kun je niet meer doen. Het zal nooit ijskoud worden en het is ook wel even goed om zelf verkoeling op te zoeken. Ga bijvoorbeeld even lekker uitwaaien op het strand, ga even zwemmen noem het maar op. Let er ook op dat je genoeg drinkt tijdens deze warme dagen.

Vergelijkbare berichten

X