Hydrocultuur plant

author
1 minuut, 41 tweedes Lees

Wat is nou precies een hydrocultuur plant ook wel een hydroponie genoemd?

Dit zijn planten die op een speciale manier gekweekt worden. Zo worden ze vanaf begin af aan in het water gekweekt, waaraan de noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Dit is een kweekwijze die steeds vaker wordt toegepast. Niet alleen voor kamerplanten, maar ook voor de groenteteelt in de kassen zoals sla, tomaat en witlof.

Planten die in water groeien hebben namelijk een ander soort wortels. Dit komt doordat water minder zuurstof bevat dan poreuze potgrond. De planten passen zich aan door een ander soort wortels te ontwikkelen, die voldoende zuurstof kunnen opnemen. Deze wortels zijn minder vertakt en hebben lange fijne haarwortels.

Is het mogelijk om een hydrocultuur plant gebruiken als een kamerplant?

Ja, er bestaan speciale plantenbakken voor hydrocultuur van kamerplanten. Het onderste gedeelte is gevuld met water, waarin zich de voedingsstoffen bevinden. Het bovenste gedeelte is gevuld met bruine kleikorrels, de wortels die daar groeien kunnen zuurstof opnemen uit de lucht. De plantenbakken zijn uitgevoerd met een waterstand meter. Als het waterpeil beneden de watermeter is gedaald, moet het water weer worden aangevuld. Hydrocultuur planten vereisen weinig intensieve zorg, daarom wordt het in kantoren en openbare gebouwen vaak gebruikt. Het enige nadeel aan een hydrocultuur plant is, dat de prijs iets boven een normale plant ligt.

Welk kamerplant kies jij?

Een kamerplant is een leuke aanvulling voor alle kamers. Zo brengen planten leven in de brouwerij en brengt het groen in huis. Om een kamer goed in te richten heb je verschillende planten nodig. Welke plant het beste in jouw woning past, is afhankelijk van de grote en het interieur. Waar grote kamerplanten een echte eyecatcher zijn, zijn de kleinere planten iets subtieler. Er zijn veel verschillende planten verkrijgbaar, waar de een meer zonlicht nodig heeft, kan de ander wat beter in de duisternis staan. In combinatie met de hydrocultuur wordt het onderhouden van planten alleen maar eenvoudiger!

Meer tips over wooninrichting bekijk dan deze meubelzaak in Hengelo of onze totale overzicht met woonwinkels in Overijssel.

Vergelijkbare berichten

X