Als je niet zeker weet hoe je een stapelaar moet bedienen, of als je meer wilt weten over waarom ze zo nuttig zijn, dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over stapelaars – van hoe ze werken tot waarom zo veel bedrijven op hen vertrouwen. Stapelaars kunnen een enorme hulp zijn in elk magazijn of distributiecentrum, en we hopen dat deze blog je daarvan helpt overtuigen!
Wat een stapelaar is
Een stapelaar is een vorkheftruck-achtig apparaat dat wordt gebruikt om pallets of andere vracht te verplaatsen. Het kan zeer nuttig zijn in een magazijn of distributiecentrum, omdat het werknemers in staat stelt grote ladingen snel en gemakkelijk te verplaatsen. Stapelaars worden vaak gebruikt om zware voorwerpen te verplaatsen, zoals dozen met koopwaar of grote machines. Ze zijn ook nuttig voor het stapelen van pallets met goederen, wat veel ruimte kan besparen in een magazijn. Als je op zoek bent naar een manier om je magazijn efficiënter te laten werken en in te richten, kan een stapelaar de perfecte oplossing zijn! Let er overigens wel op dat een stapelaar alleen geschikt is voor intern vervoer. Een vlakke ondergrond is dus wel nodig bij deze apparaten.
Verschillen tussen stapelaars
Je kunt een onderscheid maken tussen stapelaars op verschillende gebieden. Het gaat hierbij om de maximale draagkracht, de maximale hefhoogte en de manier waarop de stapelaar werkt. Er zijn namelijk elektrische stapelaars en stapelaars die je met de hand kunt bedienen. Een stapelaar die je met de hand moet bedienen kun je vergelijken met een pompkar. Deze stapelaar kun je met een pompbeweging omhoog heffen en kost vrijwel geen kracht. Een elektrische stapelaar is verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo zijn er stapelaars waar je zelf moet meelopen of stapelaars die een platform hebben waar je op kan staan.
Hoe je een stapelaar bedient
Hoe je een elektrische stapelaar bedient, ligt dus aan het soort model dat je hebt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heb je vaak wel een certificaat of een korte cursus nodig voordat je met een stapelaar kunt werken. Dit heeft alles te maken met de arbowet en de veiligheid van jezelf en andere medewerkers. Welke stapelaar het meest voor jou en je bedrijf geschikt is, kun je uiteindelijk zelf het beste beantwoorden. Daarbij spreekt het natuurlijk voor zich dat een luxere elektrische stapelaar duurder is dan een model dat je handmatig bestuurd. Nu weet je precies hoe een stapelaar werkt en hoe je er een bedient!